OSB3 Žilingradská ofenzíva veľmi nevyšla

24.11.2003 Celý región

V sobotu 22.11.2003 sa v Žiline uskutočnilo v poradí už tretie žilinské celoslovenské stretnutie hráčov airsoftu na akcii pod názvom OSB3 Žilingradská ofenzí...
V sobotu 22.11.2003 sa v Žiline uskutočnilo v poradí už tretie žilinské celoslovenské stretnutie hráčov airsoftu na akcii pod názvom OSB3 Žilingradská ofenzíva.
Za sychravého počasia sa zišla pekná účasť vyše 60-tich bojovníkov vo VVP ŽILINA, účastníci boli rozdelený do dvoch armád modrý - NATO a červený - BETA Force. Úlohou oboch armád bolo (podľa scenára) nájsť zvyšky havarovaného (resp. zostreleného) satelitu (tzv. artefakty).

Ako prvej sa to do značnej miery podarilo modrej armáde, ktorá ukoristené a nájdené artefakty spoľahlivo bránila na svojej základni. Po pripravenom útoku armády červenej sa situácia obrátila a artefakty (niekoľko škatúľ a stará parabolická sat. anténa) sa začala presúvať na základňu BETA force.
Keďže medzi tým modrý obsadili základňu červených došlo k neprehľadnej naháňačke a skrývačke v peknom a ťažkom teréne VVP. Modrý znemožňovali presun artefaktov červeným až do doby kedy si uvedomili že nevedia kde vlastne artefakty sú a rozhodli sa opustiť základňu červených.
To okamžite červený využili a opevnili sa na svojej základni - do ktorej medzi tým doniesli aj dobre ukryté artefakty. Do tejto
chvíle bola hra vyrovnaná a bez nejakých vážnejších sporných momentov. Problémy nastali až v závere a očakávanom finále celodňovej akcie - červená armáda sa chystala k stiahnutiu svojich teamov na svoju základňu a čítaniu nového rozkazu k poslednému presunu - ale práve vtedy došlo k rozdielnemu výkladu pravidiel/scenára červenou aj modrou armádou/resp. hráčov a vznikol konflikt na ktorý zopár hráčov červenej armády reagovalo ukončením hry.
Hra sa teda skončila predčasne - možno povedať do
stratena. Škoda, mohlo ísť o zaujímavý záver ináč priemernej celodňovej airsoftovej akcie. Na OSB3
Žilingradská ofenzíva sa zúčastnili aj ostrieľaný veteráni z Východného Slovenska - z AŠK Stará Ľubovňa a z Prešova.

Niekoľko airsoftových web liniek

• Scenár OSB3 (Žilingradská ofenzíva)

• Prešov a východné
Slovensko
• Stará Ľubovňa
• Žilina
• Slovensko

(LEON - www.leon.kvazar.sk
, Autorom fotografií z Handlovej 23.8.2003 je Medveď: prevzaté z ASK-SL)
 

Vyberte región